Gamer szubkultúra Budapesten

Gamer szubkultúra Budapesten

Egy verseny, ahol nem is igazán a győzelem számít – 1,5 millió forint adományt gyűjtöttek össze a magyar gamerek

2019. május 13. - gamerkultúra

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság PUBG versenye ezúttal is megrendezésre került, azonban most nem a pontgyűjtés és a győzelem állt az első helyen, hanem az adománygyűjtés.

A gamerek, támogatók, sőt az egész Magyar E-sport Szövetség szeme előtt egyetlen cél lebegett a nemrég megrendezett PUBG versenyen: a rászoruló gyerekek támogatása. Az MNEB hazánk első, több e-sport játékot felvonultató szervezője, a rendszerűen megrendezésre kerülő bajnokságsorozat 2018/2019-es szezonjában a lelkes versenyzők öt különböző játékban mérhették össze tudásukat (Counter Strike, League of Legends, Rainbow Six, Battlegrounds, Hearthstone), az összdíjazás idén 15 millió forint volt.

A közel négy órás élő közvetítés alatt a nagyérdemű közönség számos érdekes és izgalmas játékot/játékmódot láthatott, s nem is maradt hálátlan: a streamelés alatt több, mint 1,5 millió forint gyűlt össze a nézők támogatásából.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy ilyen példamutató összefogásra képes a hazai gamer társadalom egy jó ügy érdekében” – mondta Németh Beatrix, a jótékonysági esemény szervezője.

Az összegyűlt adományokat az MNEB hivatalos közvetítéséről, illetve a streamelő játékosoktól is egytől-egyig a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára juttatták el a szervezők.  

A Magyar E-sport Szövetség egyébként a hazai e-sport közösség alakítóinak szövetsége, célja a hazai e-sport fejlesztése, a magyarországi e-sport élet szervezése.

Forrás: Origo

NA

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerszubkulturabudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr4414824982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása